Site Overlay

Viktigt att ta kampen

Såhär när PRIDE-veckan i Stockholm är på intågande och den internationella veckan för LGBTQ just passerat så är det viktigare än någonsin att vi inte glömmer bort vår kamp. Rörelsen för att fritt få älska vem man vill, jämlikhet och rättvisa pågår inte under några veckor i samband med en hashtag på Instagram. Det pågår varje dag, alla dagar. Alla timmar och minuter.

Det viktigaste är att vi inte ger upp. Till och med när man som jag kommer från Kronoberg, så märker man att t.o.m här slipper man inte undan allt dräggel. Det är då ännu mer viktigt att jag som Kronobergare arbetar aktivt för att inte dessa människor inte ska bli synonyma med hela mitt län. Att hatbrotten inte ska få vinna över kärleken.

Vet man inte hur man kan organisera sig för att göra skillnad så kan man lätt jobba förebyggande genom att helt enkelt vara ute och synas. Med ficklampa och reflexväst kommer man långt. Gå i stora grupper, gärna i sällskap av en hund, och gör gatorna säkra mot fascister. Tillsammans, och med värme i hjärtat, kan vi besegra denna drake och ta tillbaka våra gator.